Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся семінар з оптимізації діяльності Державної судової адміністрації України та її територіальних органів

19 липня 2017, 10:31

17 – 18  липня 2017 року на теренах Прикарпаття в м. Яремче за участю проекту Ради Європи «Підтримка впровадження судової реформи в Україні» відбувся семінар з оптимізації діяльності Державної судової адміністрації України та її територіальних органів.  

У заході взяли участь Голова Державної судової адміністрації України  Зеновій Холоднюк та керівники структурних підрозділів ДСА України, керівники територіальних управлінь ДСА України, Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак, заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Гладій  та перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Марія Савка, голова Апеляційного суду Івано-Франківської області Богдан Гриновецький, представник Рахункової палати України Світлана Кірпічова, представник Національного агентства України з питань державної служби Сергій Іголкін. Доповідачами на семінарі були також представники та експерти Ради Європи Ліліт Данегян, Крістін Саргсян, Олена Литвиненко, Франческо Контіні, Андрій Кавакін.

Голова НАЗК Наталія Корчак відзначила: "Цей захід - це прекрасна нагода обговорити питання, що стосуються діяльності двох органів, як ДСА України, так і НАЗК. Ми в процесі своєї роботи показали високий стандарт роботи, запровадивши електронне декларування та прозорість. Необхідно напрацьовувати інші юридичні механізми. Те, що відбувається зараз це початок. З часом ми не будемо боятися електронних декларацій. Ми будемо знати що таке конфлікт інтересів. Зараз ми це пройдемо і сприйматимемо це належно",  - наголосила голова НАЗК Наталія Корчак.

Заступник Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко повідомила, що Рада Європи надалі підтримуватиме реформу судової влади.

Під час проведення семінару обговорювалися питання діяльності Державної судової адміністрації України та її територіальних органів у світлі нового законодавства України, підбито підсумки роботи Державної судової адміністрації України та її територіальних органів за перше півріччя 2017 року. Також у рамах семінару відбувся обмін думками щодо способів оптимізації діяльності Державної судової адміністрації України та її територіальних органів відповідно до стандартів та рекомендацій Ради Європи щодо організації роботи судових інституцій.

Голова ДСА України підсумував роботу судів та органів Державної судової адміністрації України, означив подальші шляхи розвитку.

За результатами заходу на основі стандартів та рекомендацій Ради Європи учасниками заходу запропонований покроковий план дій з оптимізації діяльності Державної судової адміністрації України та вдосконалення її взаємодії з судами та іншими судовими інституціями.